domingo, 11 de septiembre de 2016

Manifest de l’Onze de Setembre

La Diada Nacional de Catalunya d’enguany se celebrarà en un context social i econòmic marcat encara per la crisi que durant els darrers nou anys ha provocat un enorme retrocés en matèria de drets socials, laborals i democràtics. L’atur, l’increment de la pobresa, els desnonaments, la precarietat laboral, l’emigració de joves… s’han convertit en elements identitaris de la situació que viu el nostre país i contra la qual combat el sindicalisme de classe, lluita en què esmercem tots els nostres esforços.
És per això que la UGT de Catalunya vol afirmar un cop més, en la celebració de l’Onze de Setembre, que no hi haurà avenç nacional si aquest es construeix des de la injustícia i la insolidaritat. Ens reafirmem en la nostra convicció que el progrés nacional s’ha de sustentar sobre la base del progrés social, personal i col·lectiu. I que en aquest camí no hi ha altra opció que l’aposta ferma per la millora dels serveis públics. Per una sanitat al servei de les persones, un sistema públic d’educació així com la necessitat d’uns serveis socials que han de protegir els més vulnerables dels efectes de la crisi econòmica i han d’allunyar-los de l’exclusió i la pobresa.
Però la UGT de Catalunya també vol que aquest Onze de Setembre serveixi per reclamar novament a les institucions catalanes una aposta clara per la reindustrialització de l’economia catalana. Exigim polítiques econòmiques orientades a la creació de teixit industrial de qualitat i a la creació d’ocupació estable, qualificada i amb salaris dignes. I, alhora, exigim l’eradicació de les diferents formes d’explotació laboral permesa per la reforma laboral, amb les empreses multiserveis al capdavant.
A més, enguany la Diada arriba en un moment de commemoració dels 40 anys de la primera concentració després del final de la dictadura franquista. Llavors   va ser un moment clau pel futur de Catalunya, avui n’estem davant d’un altre. En aquest context, reivindiquem la necessitat d’assolir nous consensos per aconseguir una màxima unitat política que defensi la pluralitat, la cohesió social, la justícia social, la llibertat i la democràcia, compromesa amb la lluita per mantenir tots els drets de la ciutadania, i que el futur de Catalunya no l’ha de decidir ni la justícia, ni el govern del PP, sinó el Parlament de Catalunya i, finalment, la ciutadania amb l’exercici del dret a decidir.
Des de la UGT de Catalunya, i des d’un dels seus principis clau com és la pluralitat, en una diada plena de moltes convocatòries, animem a la gent treballadora a participar i aprofitar aquesta Diada Nacional per demanar que sigui una jornada de mobilització de la voluntat de construir una Catalunya amb drets socials i nacionals, i de rebuig a les polítiques de retallades socials que patim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario