jueves, 23 de mayo de 2013

23 de maig, jornada de lluita pels convenis col•lectius!!


A més de facilitar i abaratir l'acomiadament i eliminar l'autorització de l'administració als ERO, la reforma laboral del PP redueix la ultraactivitat dels convenis (és a dir, la vigència del seu contingut un cop el conveni ha finalitzat) a només un any. D'aquesta manera, la llei ofereix a la patronal la coartada perfecta: bloqueja la negociació dels convenis i, al cap d'un any, com que no s'ha arribat a un acord. el conveni DESAPAREIX.
Actualment uns 150 convenis col·lectius d'àmbit català, provincial i d'empresa i uns 100 d'àmbit estatal amb afectació a Catalunya estan en negociació, molts d'ells clarament boicotejats per la patronal. Si el 7 de juliol no s'arriba a un acord, la majoria d'ells decauran; amb la resta passarà el mateix a finals d'any. La conseqüència: uns 800.000 treballadors i treballadores catalans es quedaran sense conveni i, per tant, sense els drets laborals que havien aconseguit fins al moment.

Davant d'aquest situació d'urgència, la UGT i CCOO de Catalunya hem convocat una Jornada de Lluita en defensa de la negociació col·lectiva. Alguns sectors i empreses amb el conveni bloquejat faran vaga de 24 hores, mentre que d'altres fan aturades parcials, concentracions. També s'han convocat manifestacions a Barcelona i a d'altres ciutats del país.

Alguns sectors i empreses que faran vaga el dia 23 de maig: transport de mercaderies per carretera i logística de la província de Barcelona i Tarragona (vaga el 23 i 24 de maig); lleure educatiu; Ciments Molins (cinc dies de vaga); indústria de la flequeria de Barcelona; conveni català de xocolates, bombons, caramels i xiclets, i conveni català el de masses congelades.
Altres sector que es mobilitzaran el dia 23 de maig: comerç del tèxtil de Barcelona, empreses TIC, sector del pa de Lleida, conveni d'oficines i despatxos i Serveis de Prevenció Aliens... La Funció Pública ha convocat concentracions d'11 a 12 hores davant dels centres de treball. El sector de Sanitat es concentrarà davant de la seu de l'ICS (Balmes/Gran Via) a les 17.30 hores per marxar junts fins a la manifestació de Barcelona, i el sector ferroviari i de transport de mercaderies ho farà des de l'Estació de Sants (16 hores).
Gràcies a la pressió exercida amb aquesta convocatòria, el sector del metall ha aconseguit arribar a un acord amb la patronal per mantenir la ultraactivitat dels quatre convenis provincials fins que s'aconsegueixi un Conveni Català del Metall. Però continuem endavant amb la jornada de lluita perquè encara queden centenars de milers de treballadors i treballadores que poden perdre el seu conveni!!


Manifestacions i concentracions:

BARCELONA:
·   Concentració davant la seu de la patronal Foment del Treball:  a les 12 hores, a Via Laietana, 32.
·   Manifestació a Barcelona: a les 18 hores, des de Plaça Catalunya/Passeig de Gràcia fins a la seu de Foment del Treball.


Girona: a les 8 hores sortirà des de la seu del sindicat (c. de Miquel Blay) una marxa lenta reivindicativa per la ciutat amb cotxes. A les 10h, sortida des del sindicat per concentrar-nos davant la seu d'ASETRANS, la patronal del transport (Trav. Canaders, 2). A les 11.30 hores, manifestació des d'ASETRANS fins a la seu de la FOEG (Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona). A les 12 hores, concentració davant de la FOEG i seguidament recorregut pel centre de Girona. A les 19 hores, manifestació des de la Plaça de la Independència.


Lleida: de 12 a 14 hores, concentració davant la FEMEL - Federació d'Empresaris Metal.lúrgics de Lleida (Plaça de Sant Joan, 8). A les 19h, manifestació des de la Plaça d'Espanya (Edifici dels Sindicats) fins a la COELL - Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (Rambla Ferran).


Tarragona: a les 18.30 hores manifestació des de la Plaça de la Font/Rambla Vella fins a la Plaça Imperial Tarraco.


Terrassa: a les 12 hores concentració davant la seu de la CECOT (Sant Pau, 6).


Sabadell: a les 12 hores concentració davant del Centre Metal.lúrgic (Carrer de les Tres Creus, 66).

Mataró: a les 12 hores, concentració i xiulada davant de la seu de la patronal FAGEM - Federació d'Associacions i Gremis Empresarials dels Maresme (Avda. Ernest Lluch, 36 / Parc Científic i de la Innovació TecnoCampus).

Vic: a les 12 hores, concentració davant de l'edifici d'El Sucre.

Granollers: a les 10 hores, manifestació des de la seu de la patronal FOMENT- UEI (Avda. Europa, 21) fins a la seu de PIMEC (Avda. Sant Julià 1), on es farà una concentració.

No hay comentarios:

Publicar un comentario