¿Porqué somos de UGT?

¡Junts avancem!

Con este weblog, la Sección Sindical de la UGT en Banco Santander en Catalunya pone en vuestras manos una herramienta de información, mediante la cual aspiramos a haceros partícipes de toda nuestra actividad e ideas. Así mismo esperamos que nos vayáis enviando vuestra opiniones para que entre todos podamos ir mejorando la Sección Sindical.
El blog queda abierto para que cualquiera que lo desee publique comentarios sobre los distintos temas que vayan editándose ("clicaremos" la palabra comentarios que aparece en cada tema). No obstante, quedarán pendientes de ser aprobados por el moderador, quien velará para que ningún comentario contenga insultos ni palabras ofensivas hacia ideas, personas o instituciones. Esperamos vuestras aportaciones y sugerencias, las cuales a buen seguro nos ayudarán a ser mejores.
Para finalizar, en la tabla de la izquierda encontraréis una serie de enlaces con bastante información: Circulares, Acuerdos, Convenio, Revista Diáleg, etc..., que a buen seguro os serán de utilidad.

viernes, 16 de septiembre de 2011

La Iniciativa Legislativa Popular és acceptada a tràmit i presentada al Senat

La UGT de Catalunya es mostra molt satisfeta per l’acceptació a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament de l’habitatge endegada pel grup promotor format pel nostre sindicat, la Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC), CCOO de Catalunya, l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i la Unió de Consumidors de Catalunya. La "proposta de Llei de regulació de la dació en pagament, de paralització dels desnonaments i de lloguer social" reclama canviar la legislació hipotecària per obligar les entitats financeres a acceptar que el lliurament de l'habitatge sigui suficient per cancel·lar el préstec hipotecari.
Malgrat que portem molt de temps esperant l’acceptació a tràmit del text, i aquesta es produeix, finalment, al termini de legislatura, ens felicitem per la importantíssima tasca feta pel grup promotor. Amb aquesta ILP volem situar en el centre del debat públic el greu problema de milions de famílies hipotecades al nostre país. A l’Estat espanyol s’han produït gairebé 300.000 execucions hipotecàries, des de l’inici de la crisi. Catalunya, amb 56.000, se situa al capdavant, juntament amb Andalusia.
La incapacitat de pagament de la quota hipotecària ha esdevingut una realitat inassumible per a milers de famílies. El procés personal i familiar que precedeix a l’execució hipotecària i en el què es troben moltes més famílies de les ja desnonades, està portant centenars de milers de persones i famílies a la pobresa econòmica. Sent abocats a l’exclusió financera, econòmica i social, que en la majoria de casos esdevindran irrevocables. Han passat de tenir hipotecada la casa a tenir la vida hipotecada. Amb l’acceptació a tràmit d’aquesta proposta, milers de famílies poden veure oberta una possibilitat a la resolució de la seva situació actual. Per milers de famílies i ciutadans se’ns obre una possibilitat de fer sentir la nostra veu fent ús d’uns dels pocs instruments de participació ciutadana que ofereixen les institucions.
No és tolerable que lleis del segle XIX perpetuiïn els privilegis de bancs i caixes vulnerant drets fonalment com el dret a la tutela judicial efectiva i a la vivenda, i maltractin els drets de les classes populars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada