jueves, 21 de abril de 2011

Manifestació del Primer de Maig Ocupació digna, sí Retallades socials, no!


Carta del nostre Secretari General Josep Maria Álvarez, convocant el pròxim 1 de maig:

Benvolgut company / Benvolguda companya,

S'apropa el Primer de Maig i com cada any et convido a participar a les diferents manifestacions que la UGT de Catalunya organitza per reivindicar els nostres drets que, avui més que mai, es troben amenaçats. Enguany sortirem al carrer sota el lema "Ocupació digna, sí; retallades socials, no!".

Estem vivint uns moments difícils. Mentre la crisi continua colpejant durament els treballadors i les treballadores, el nou Govern decideix aplicar tota una sèrie de polítiques, sense consulta ni diàleg previ, que només beneficien els més rics i els que ens han portat a la crisi. Un reguitzell de mesures que van en la mateixa direcció: ataquen els serveis públics (la sanitat, l'educació, els serveis socials), perjudiquen els que menys tenen, generen desigualtat i posen en perill la cohesió social.

En un context com aquest, de retallades sobre tot allò que és públic, tot allò que és nostre, aquest mes de maig toca rebel.lar-nos. Cal que sortim al carrer per dir la nostra i, junts, demostrar que no estem disposats a deixar-nos arrabassar els drets pels quals hem lluitat tants anys i que tant ens ha costat d'aconseguir. Si plantem cara, podem canviar les coses. Igual que amb el 29-S vam aconseguir que el Govern no imposés la jubilació obligatòria als 67 anys, ara hem d'aturar les retallades del nostre model social.

Hem de fer-nos sentir com en els darrers dies, en què els i les professionals de la sanitat i els treballadors i treballadores de l'administració pública han col.lapsat el centre de Barcelona per defensar els seus llocs de treball i la qualitat dels serveis públics. Per això t'hi esperem el proper diumenge, 1 de Maig, a les següents manifestacions:

Barcelona: 10.30h, Ronda de Sant Pere/Plaça Urquinaona
Girona: 12h, Plaça de la Independència
Lleida: 12h, Plaça del Treball
Tarragona: 12h, Plaça Imperial Tarraco
Tortosa: 11.30h, Plaça del Carrilet

I el dissabte 14 de maig, a les 11 hores, a la Plaça de Catalunya de Barcelona, ho tornarem a repetir, i ben alt. Aquesta vegada, sortirem de nou al carrer per dir "Prou retallades!", acompanyats de moltes altres entitats i organitzacions socials del país que s'han unit en aquest clam comú en defensa de l'estat del benestar.




Josep M. Àlvarez i Suárez
Secretari general de la UGT de Catalunya



No hay comentarios:

Publicar un comentario