lunes, 11 de septiembre de 2017

Manifest conjunt de CCOO i UGT de Catalunya de l’11 de Setembre de 2017

En aquest 11 de Setembre, els sindicats CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya afirmem la voluntat de continuar lluitant per fer avançar els drets nacionals i socials del nostre país.

Una lluita que passa avui per la recuperació de les retallades en els drets socials i per poder decidir de manera democràtica en els urnes el nostre futur com a poble i quin model de país volem.
UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya som organitzacions amb vocació d’articular majories socials en les reivindicacions dels avenços nacionals i socials, per això les iniciatives que vagin en la línia de sumar voluntats per assolir de manera efectiva el dret a decidir comptaran amb el nostre recolzament.
Demanem solucions polítiques als problemes polítics, rebutgem la judicialització que s’està produint del conflicte i denunciem l’actitud de bloqueig per part del Govern del Partit Popular, que ni fa propostes ni permet que la ciutadania pugui exercir el seu dret a decidir.
Ens manifestem ferms defensors de les institucions catalanes i rebutgem les imputacions a càrrecs electes per actuacions fetes en l’exercici de les seves funcions.
Davant la crisi institucional que estem vivint, volem que la celebració del referèndum sigui un exercici de democràcia, que s’ha de poder celebrar en condicions de plena normalitat.
Expressem el nostre compromís amb els empleats i empleades de les diferents administracions i el nostre rebuig davant qualsevol pressió o amenaça –vingui d’on vingui- en relació al compliment de les seves obligacions. No acceptarem que se’ls puguin traslladar responsabilitats que no els corresponguin.
Catalunya pateix avui greus problemes socials que requereixen urgents solucions i que necessiten de la plena dedicació de les administracions per eradicar la precarietat i les desigualtats socials.
Revertir les polítiques de retallades de drets socials, lluitar contra la pobresa i les creixents desigualtats i combatre l’atur i la precarietat laboral són indispensables per mantenir la cohesió social.
En aquest sentit és urgent implementar de forma efectiva, amb instruments estables, la Renda Garantida de Ciutadania, recentment aprovada en el Parlament. La RGC és un dret que ha costat molt d’aconseguir i que és imprescindible per a les persones sense recursos a fi d’evitar que caiguin en l’exclusió social.
Cal defensar allò que és de tots i totes, retornar a la gestió pública serveis que s’han privatitzat i desenvolupar un sector públic potent i eficient que generi ocupació de qualitat en sectors claus per al futur del país i el benestar de les persones, com l’ensenyament, la salut i els serveis relacionats amb el drets de ciutadania.
Desenvolupar eficaçment el recent acord del Pacte Nacional per la Indústria a Catalunya és propiciar un canvi de model productiu en un país amb una forta tradició industrial i una economia arrelada en sectors productius, amb més i millor ocupació per a les persones.
La Catalunya social que volem requereix del treball digne, amb la creació d’ocupació estable i salaris dignes, i d’unes polítiques socials fortes assentades en la igualtat social, generacional i de gènere.
Som un país orgullós de la seva diversitat i interculturalitat, obert i plural, que ha de saber preservar la convivència amb una forta resposta unitària de la societat davant el terror i la barbàrie.
Convençuts que no pot haver-hi progrés nacional sense progrés social, UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya, en la celebració d’aquest 11 de Setembre, afermem la voluntat de lluitar per construir un país més just i perquè el poble de Catalunya pugui fer efectiu el dret a decidir el seu futur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario