domingo, 19 de febrero de 2012

Carta del secretari general de la UGT de Catalunya- Diumenge, 19 de febrer, manifestació NO a la reforma laboral!

Unió General de Treballadors de Catalunya
Secretaria general


¡Al carrer. A lluitar. A guanyar!

Aquest diumenge hem de sortir de casa nostra i omplir el carrer. Hem d'abandonar l'estupefacció per la reforma laboral, deixar enrere els neguits pel futur incert i superar la resignació que ens volen encomanar els oracles del "què-hi-farem?". De la sorpresa hem de passar a l'acció, de la preocupació a la indignació i de la resignació al combat per allò que és nostre.

Diumenge tots hem d'alçar la veu. El nostre clam de justícia és el de la majoria. El crit dels humils exigint drets és la força que ha mogut la història. Ha de ser l'esclat de la veritat, que ha hagut de lluitar al carrer abans d'obrir-se pas als parlaments. Per això, hem de tenir consciència que no pararem la reforma laboral al Congrés del Diputats si abans no l'hi hem fet front en els centres de treball i als carrers amb totes les nostres forces.

Diumenge farem que comenci el canvi. No estem davant d'un govern que legisla per sortir de la crisi sinó per construir un model de societat desigual on hi ha qui mana i qui és manat, sense igualtat d'oportunitats ni drets que ens emparin als treballadors i a les treballadores. Ja em comprovat que els més poderosos se senten prou forts com per trencar els pactes que fins ara havien permès la nostra societat avançar cap al progrés de forma col·lectiva. No en tenim cap dubte, ara hem de resistir per començar a donar passes endavant.

Diumenge no hi pot faltar ningú. Amb tu i la teva família i amics som majoria, i saps que quan la majoria es posa en marxa no hi ha qui ens aturi. La nostra resposta ha de ser igual de ràpida que la del Govern intentant desmuntar l'estat de benestar. I ha de ser tan contundent com les amenaces que avui planen sobre els nostres drets i el futur dels nostres fills. No ens treuran en tres mesos el que ens ha costat dècades assolir a cop de lluita, fermesa i raó.

Aquest diumenge, companys i companyes, serà un dia important. Estem convocats a les 12h a Barcelona, a passeig de Gràcia/ Diagonal; a Lleida, a la plaça Ricard Vinyes; a Girona, a la plaça de la Independència; a Tarragona, a l'estàtua dels Despullats i a Tortosa, a la plaça del Carrilet. Serà un dia contra la impunitat d'aquells que governen d'esquenes als interessos de la immensa majoria i al dictat dels poderosos mercats financers. Un dia per començar a parar la reforma laboral.

¡Al carrer, a lluitar i a guanyar!



Josep M. Àlvarez i Suárez
Secretari general de la UGT de Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario